Vandaag geopend 09:30 - 21:00

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Versie_2_Winkelhof.png

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Zonne energie

Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 983 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie zorgt jaarlijks voor bijna 250.000 kWh energie, gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 80 huishoudens.

Windenergie

In winkelcentrum Winkelhof maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

 
Recycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 8 van het afval dat vrij komt in Winkelhof wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Werkgelegenheid

Winkelhof draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 800 medewerkers uit Leiderdorp en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

 
Sociale Initiatieven

Winkelhof ondersteunt sociale initiatieven zoals de LINDA.foundation, 'De Gading' en de Langste Tafel.