5 redenen waarom het Leidens Ontzet zo leuk is!

1 oktober 2018
5 redenen waarom het Leidens Ontzet zo leuk is!

Op 3 oktober viert heel Leiden feest tijdens het Leidens Ontzet! Hier lees je waarom deze speciale feestdag in Leiden zo leuk en bijzonder is. 

Reden 1 | Leiden werd bevrijd

Op deze speciale dag wordt gevierd dat er in 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad Leiden. De Watergeuzen staken de dijken door bij Rotterdam en Capelle aan den IJssel en voeren naar Leiden. De Spanjaarden vluchtten voor het hoge water, waardoor de stad werd bevrijd!

Reden 2 | Een vrije dag!

Terwijl de meeste mensen in Nederland moeten werken, zijn in Leiden en omgeving veel mensen vrij van school of van hun werk. Fijn, zo'n extra dag vrij zijn! 

Reden 3 | Kermis en shoppen

Het Leidens Ontzet is niet compleet zonder kerremus, oftewel kermis. In het Lunapark op de Lammermarkt is het weer kermis met meer dan 150 attracties. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier gezellig vermaken! Wil je liever een dagje winkelen? In Winkelhof zijn verschillende winkels geopend tijdens het Leidens Onzet, dus wees van harte welkom. 

Reden 4 | Heel veel feestjes

Trek je speciale '3 oktober outfit' maar weer uit de kast, want er zijn heel veel feestjes waar je uit kan kiezen! Geniet van leuke hitjes, aanschouw de Grote Optocht in de binnenstad van Leiden of vier gezellig mee in Winkelhof Leiderdorp! Natuurlijk wordt deze dag afgesloten met een prachtige vuurwerkshow in het Ankerpark. 

Reden 5 | Hutspot, haring en wittebrood

Smul van haring met uitjes en wittebrood! Ook heerlijk warme hutspot is niet weg te denken tijdens het Leidens Ontzet. Een verschil met de hutspot van nu: in 1574 was het basisingrediĆ«nt van de hutspot pastinaak in plaats van aardappel. 

Wij wensen heel Leiden en omgeving alvast een fijne feestelijke dag. Wees van harte welkom in Winkelhof Leiderdorp!