De grootste voordelen van een fysieke winkel

14 maart 2019
De grootste voordelen van een fysieke winkel

Tegenwoordig is heel veel online te vinden: van boeken, kleding, schoenen en elektrisch apparatuur tot je dagelijkse boodschappen. Dit is natuurlijk superhandig, want je kunt allerlei dingen kopen vanaf je luie stoel of als je geen tijd hebt om te deur uit te gaan. Maar wij verkiezen de fysieke winkels toch echt boven de webshops. Waarom? Dat lees je hieronder!

1. Voelen, zien, ruiken, passen

Hoe vervelend is het als, wanneer je een artikel online hebt aangeschaft, de kwaliteit of pasvorm heel anders is dan verwacht als je het eenmaal in handen hebt? Dat risico loop je niet wanneer je iets koopt in een fysieke winkel: je kunt het namelijk gelijk voelen, zien, ruiken en passen. Dit geldt voor alles wat je koopt!

2. Je kunt meteen van je aankoop genieten

Wanneer je online iets besteld, heb je vaak een paar dagen levertijd wat soms erg vervelend kan zijn. Dat is in een fysieke winkel niet het geval. Nadat je een item hebt gezien, gevoeld en wellicht gepast, kun je het afrekenen en meteen mee naar huis nemen, zodat je er gelijk van kunt genieten. Heerlijk toch?

3. Contact!

De verkoper die je persoonlijk advies geeft over een bepaald artikel, de dame uit het pashokje naast je dat jou een compliment geeft over je outfit, de kassière die je een fijne dag wenst bij het afrekenen: in een fysieke winkel heb je echt contact met andere mensen. En dat is fijn, want mensen zijn kuddedieren en hebben dus vaak ook behoefte aan die service en interactie in een fysieke winkel. Je voelt je na een prettige winkelervaring namelijk automatisch nog beter!

4. Dagjes uit

Samen shoppen is leuk! Oké, niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar vaak is het erg gezellig om een dagje met je vriend, vriendin, moeder, vader, oma, partner en noem maar op te gaan winkelen. Je kunt elkaar om advies vragen en tegelijkertijd even bijkletsen, bijvoorbeeld tijdens een heerlijke lunch in een fysieke lunchroom. Wanneer plan jij je volgende shopdagje in?

Wij heten je van harte welkom in Winkelhof Leiderdorp!