Vandaag geopend 09:30 - 21:00

Parkeergarage Winkelhof Leiderdorp wordt volledig vernieuwd

4 oktober 2019

Sinds dinsdag 1 oktober is gestart met renovatiewerkzaamheden aan de parkeergarage van winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. De verouderde garage wordt vanaf nu in verschillende fases volledig vernieuwd tot een uitnodigende, moderne en veilige parkeergarage. De garage blijft tijdens de werkzaamheden altijd open en toegankelijk voor bezoekers.

Onderdeel van de vernieuwing zijn werkzaamheden aan de bestrating, verbeteren van de rijroute in de garage door o.a. aanpassen van de inritten, het aanbrengen van bewegwijzering voor auto’s en voetgangers; zowel binnen als buiten de garage, het aanbrengen van looproutes voor voetgangers, het vernieuwen van de fietsenstallingen, verbeteren van de entrees naar het winkelcentrum en het realiseren van speciale parkeerplaatsen waaronder elektrische oplaadpunten.

Verbetering veiligheid
Om de veiligheid van de parkeergarage te verbeteren, wordt de vernieuwde garage gesloten gedurende de nacht. Voor bewoners van de bovengelegen woningen en bezoekers aan Sportcity en Franky’s Bowling is het wel mogelijk om in de nacht de garage in of uit te rijden. Ook wordt de garage uitgerust met een modern camerasysteem ten behoeve van de veiligheid.

Planning werkzaamheden
Vanaf 1 oktober tot 15 november 2019 wordt eerste fase van de werkzaamheden uitgevoerd. In deze periode is de in- en uitrit aan de Heinsiuslaan/Obool afgesloten. De garage blijft via de twee andere in- en uitritten bereikbaar. De vernieuwing van de parkeergarage wordt naar verwachting in de zomer van 2020 afgerond.

Nieuwe toiletten
Ook de openbare toiletten bij de ingang van Dirk van den Broek worden flink gemoderniseerd. De nieuwe toiletten zijn een combinatie van service, design en hygiëne met als doel om bezoekers prettig te laten verblijven in het winkelcentrum. Naast de bekende dames- en herentoiletten bestaat de toiletgroep uit een family-kamer met complete baby verschoningsplek plus kinder- en volwassenentoilet en een MIVA-toilet (mindervaliden). De nieuwe toiletten zijn in november gereed.

Over Winkelhof
Winkelhof beschikt over 70 zeer gevarieerde winkels en 830 gratis parkeerplaatsen. Het aanbod is gevarieerd met een evenwichtige branchesamenstelling en een sterke mix van zelfstandige ondernemers en filiaalbedrijven. Winkelhof fungeert voor Leiderdorp als hoofdwinkelcentrum en heeft mede dankzij de in 1999 gerealiseerde uitbreiding en het gratis parkeren een duidelijke regionale functie.